Transponder gebruik t.b.v. tijdwaarneming bij wedstrijd en training:
 

Verplicht transponder gebruik bij wedstrijden van MCC Bleiswijk

Bij de meeste motorcross verenigingen en organisaties in Nederland (en daarbuiten) is de MyLaps MX-transponder al ingeburgerd. Onze club is met ingang van het seizoen 2008 ook gebruik gaan maken van het transponder systeem. Veel leden rijden bij de KNMV of MON en hebben al een persoonlijke transponder in bezit. Het gebruik van zo'n persoonlijke transponder is ook bij ons verplicht als je aan de (club)wedstrijden mee wilt doen.

Let er op dat je de juiste transponder koopt. Tegenwoordig zijn er twee varianten van de MX transponder:
MX-Flex
MX-Classic 
De 'Flex' is een huur variant waarbij je betaald voor één tot 5 jaar gebruik. Je hebt bij deze volledige garantie en het is de eerste 5 jaar goedkoper dan kopen. Je moet de transponder via de computer en internet activeren voordat je ermee kunt gaan rijden.

Als je de transponder in eigen bezit wilt hebben kun je de classic versie kopen. Deze blijft je eigendom en je hoeft niet opnieuw te activeren. Ik heb echter al transponders gezien die na een jaar of 6 de geest geven (accu kapot), dus op dit moment lijkt mij zo'n 'Flex' variant de beste keuze.

 

MyLaps MX transponder

Gebruik van transponders tijdens wedstrijden.

Iedere deelnemer is op de wedstrijdddag bij deelname aan trainingen en wedstrijden verplicht een goed functionerende MX transponder te monteren op de motorfiets waarmee hij deelneemt.

De transponder dient op de voorgeschreven plaats gemonteerd te worden. De voorgeschreven plaats voor montage met de bijgeleverde montagebeugel is aan de voorvorkpoot aan de linker of rechterzijde, achter het nummerbord op een deugdelijke wijze. Zie hiervoor ook de meegeleverde handleiding van de transponder.
De deelnemer is ten allen tijde verantwoordelijk voor juiste montage en functioneren van de transponder. Alle nadelige gevolgen door het niet functioneren van de transponder komen volledig voor rekening en risico van de deelnemer. Een niet goed functionerende transponder wordt (soms) niet geregistreerd met als gevolg dat er geen opname in de uitslag zal plaatsvinden. Daartegen kan geen protest worden aangetekend. De houder van een transponder wordt ten alle tijde verantwoordelijk geacht voor het gebruik daarvan, ongeacht of daarvan zelf of door anderen gebruik gemaakt wordt.

Ook bij trainingen op de wedstrijddag zal het transpondersysteem aan staan. Je trainingstijd bepaald de volgorde van plaatsnemen achter het starthek in de eerste manche.
Mocht een rijder te laat zijn voor de training, of om andere redenen toestemming krijgt om een rondje mee te rijden bij een andere klasse, dan dient hij z'n transponder tijdelijk te verwijderen. Als in een andere klasse getraind wordt zal een eventueel geregistreerde tijd niet meetellen voor de startopstelling en wordt de rijder als laatste geplaatst.

Ondanks het gebruik van transponders dienen alle nummerborden voorzien te zijn van het toegekende startnummer met duidelijk leesbare cijfers. Dit blijft voor herkenning, publicatie en bepaling startopstelling noodzakelijk.

Het gebruik van transponders geeft in deze moderne tijd de volgende extra mogelijkheden:
Tijdens wedstrijden kunnen thuisblijvers de wedstrijden (bijna) live volgen op mccbleiswijk.nl op de "MCC Bleiswijk Remote Monitor" pagina.

Update 2013: Er zijn nu ook 2 app's te downloaden voor je smartphone, de 'MyLaps Event Results App' voor het bekijken van resultaten welke op internet gepubliceerd zijn en 'MyLaps Live Timing App' waarmee je 'live' de wedstrijd kunt volgen, net als op de monitor in de kantine. De organisatie van het evenement moet dit wél ondersteunen, natuurlijk is dat bij onze club ook het geval.


The app is available in Google Play and App Store and is easy to configure.


Click here for a quick start guide

Gebruik transponders op vrije trainingsdagen:

Ook op trainingsdagen zal het transponder systeem aan staan. Er is dan géén lokale monitor, maar je kunt je rondjes op internet controleren op MyLaps Practise. Je kunt op MyLaps een (gratis) account aanmaken zodat je nog meer plezier van je transponder hebt. Iedereen is vrij om hiervan gebruik te maken.

Links naar MyLaps pagina's:
MyLaps algemeen
Trainings resultaten: MyLaps Practise MCC Bleiswijk
wedstrijd resultaten: MyLaps resultaten MCC Bleiswijk